top of page

Mijn benadering is geschikt voor iedereen die:

  • Wil stoppen met diëten: Als je genoeg hebt van het altijd diëten, gewichtsverlies en -toename, en je verlangt naar een duurzame, niet-restrictieve manier van eten.

  • Verlangt naar vrijheid: Als je op zoek bent naar vrijheid rondom eten, waarbij je luistert naar je lichaam en geniet van voedingsmiddelen zonder schuldgevoel.

  • Wil luisteren naar het lichaam: Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van een diepere verbinding met je lichaam en wilt leren luisteren naar de signalen van honger, verzadiging en smaakvoorkeuren.

  • Streeft naar zelfacceptatie: Als je worstelt met zelfbeeld en zelfacceptatie en op zoek bent naar een weg om jezelf lief te hebben, ongeacht je gewicht of uiterlijk.

  • Op zoek is naar langdurige verandering: Als je klaar bent voor een blijvende verandering in je relatie met voeding en je lichaam, waarbij je focust op je emotionele welzijn en je zelfvertrouwen verbetert.

Wat is intuïtief eten?

Intuïtief eten is een anti-dieet methode ontwikkeld door diëtisten Evelyn Tribole en Elyse Resch. Het is een gewichtsneutraal model dat wetenschappelijk is onderbouwd met meer dan 125 studies. Deze methode draait om het respecteren van je gezondheid door te luisteren naar je innerlijke signalen, zoals honger, verzadiging en voldoening.

 

In mijn praktijk, IM-ME, begeleid ik cliënten bij het herstellen van hun relatie met voeding en lichaam, en het ontwikkelen van een gezonde, niet-restrictieve benadering van eten. Zelfzorg, begrip en respect voor alle lichamen staan centraal bij Intuïtief Eten. 

HUIDIGE WACHTTIJD 1 WEEK

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering kunnen er 3 uur aan consulten vergoed worden voor voedingsadvies. Het eigen risico wordt altijd als eerste aangesproken. Indien je een aanvullende verzekering hebt, is het mogelijk dat er meer uren vergoed worden. 

Bij begeleiding dien je in eerste instantie zelf de consulten te betalen, waarna je de facturen kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Wil je dat de begeleiding door mij vergoed wordt? Neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar om te achterhalen hoeveel vergoeding je kunt verwachten en of een verwijsbrief vereist is. Ik werk niet met specifieke verzekeraars samen. Over het algemeen wordt 70-100% van het tarief dat door de verzekeraar is vastgesteld vergoed.

Tarieven intuïtief eten traject

Tarieven losse sessies: 

Coachgesprek van 30 min: € 40

Coachgesprek van 1 uur: € 80

Coachgesprek van 1,5 uur: € 120

Coachgesprek van 2 uur: € 160

kwaliteitsregister paramedici registratie diëtist

Werkwijze

Intutief eten dietist coach Nijmegen werkblad methodische evidence based benadering

Na aanmelding ontvang je van mij een online vragenlijst, zodat we ons beiden kunnen voorbereiden op ons eerste gesprek.

Vervolgens plannen we een afspraak in mijn praktijk of online, waar we jouw eetgewoonten, lichaamsbeeld, eerdere dieetervaringen en emotionele relatie met eten verder te bespreken.

Tijdens onze sessies leg ik je de principes van intuïtief eten uit. Je leert hoe je jouw lichaamssignalen, zoals honger, verzadiging en voldoening, kunt respecteren, en hoe je los kunt komen van restrictieve eetgewoonten.

 

We gaan aan de slag met zelfreflectie-oefeningen om je bewust te maken van je eetgedrag en emoties rondom eten.

Samen verkennen we ook de signalen die je lichaam je geeft.

We gaan ook aan de slag met het herintroduceren van voedingsmiddelen die je misschien als 'verboden' hebt beschouwd. Ik zal je aanmoedigen om deze voedingsmiddelen zonder schuldgevoelens te proberen en naar je lichaam te luisteren om te zien hoe ze je beïnvloeden.

Gedurende onze tijd samen zal ik je voortdurend ondersteunen en check-ins doen. We kunnen onze aanpak aanpassen naar jouw behoeften, en ik zal je aanmoedigen om vriendelijk en compassievol naar jezelf te blijven.

Samen zullen we werken aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding en je lichaam.

bottom of page